Maag latijnse naamDat is ook de reden dat je aan je huisarts en/of apotheker steeds moet melden dat je in het verleden een maagzweer hebt gehad als je pijnstillers nodig hebt. Erfelijkheid : erfelijke factoren spelen wel degelijk een rol. Tijd van het jaar? Inderdaad: zelfs het jaargetijde kan van invloed zijn: in het voor- en najaar komen meer maagzweren voor. De maag wordt extra geprikkeld om zuur aan te maken door roken van sigaretten of drinken van koffie of alcohol. Stress (zowel mentaal als lichamelijk) geeft aanleiding tot de productie van bepaalde hormonen die op hun beurt de weerstand van de maagwand verminderen en de productie van zoutzuur in de maag stimuleren. Een maagzweer kan dan op de loer liggen.

Grote gele gentiaan (Gentiana lutea.)

maagkanker het gevolg zijn. De nieuwe aanpak: de bacterie uitroeien! de patiënt met maagzweer krijgt nu een combinatie van 3 medicijnen toegediend. Twee ervan zijn antibiotica: die moeten de microbe doden. Het 3de medicijn is tegen maagzuur. Deze cocktail moet je gedurende 7 opeenvolgende dagen innemen waarna het euvel is opgelost. het maagzweer- en melkdieet uit vorige eeuw behoren dus voorgoed tot het verleden. Wel geldt nog de oude regel: vermijd alcohol, tabak en kruiden. Pijnstillers die afgeleid zijn van acetylsalicylzuur (zoals aspirine) en anti-reumatische medicijnen (zoals Feldene, voltaren, Indocid en Brufen) hebben geen al te goede invloed op het maag - en dunne darmslijmvlies waardoor het maagzuur kan opspelen.

Een maagzweer ontstaat doordat het slijmvlies van gezond de maag en/of het voorste deel van de dunne darm beschadigd. In het laatst genoemde geval heb je eigenlijk een dunne darmzweer en geen maagzweer. Oorzaak, in de maag wordt maagzuur aangemaakt en dat is nodig voor de vertering van onze voeding. Tot eind vorige eeuw werd algemeen aangenomen dat overproductie door de maag van dit maagzuur de oorzaak was van maagzweren. Het maagzuur ging dan de darmwand aantasten en er ontstond een zweer. Sinds eind vorige eeuw is een heel andere theorie ontwikkeld. De oorzaak van maagzweren, en ook van zweren in de twaalfvingerige darm, is een bacterie! Over waar die bacterie vandaan komt, tast men nog in het duister. Een vaag vermoeden heerst dat hij van mens tot mens verhuist, waarschijnlijk in de kinderjaren de oorzaak mag dan inmiddels herontdekt zijn, de bacterie veroorzaakt omrekenen maagzweren. Deze obstakels maken een gat in het maagslijmvlies of ter hoogte van de twaalfvingerige darm. Het gevolg is een brandende pijn in de borst of bovenste deel van de buik en dat is niet aangenaam.

6 redenen waarom veel water drinken zo gezond is!

Latijnse naam, ringworm


Maagzweer geen pretje, maagzweren werden in het verleden steeds in verband gebracht met stress. Drukke mensen kregen per definitie vroeg of laat af te rekenen met een maagzweer. Ons leven is meer dan ooit hectisch en toch krijg je de doet indruk dat het fenomeen maagzweren minder voorkomt. Niets is minder waar maar door de verbeterde geneeswijzen en medicatie ben je tegenwoordig op een goede week van je probleem verlost. Waar zit de maagzweer,. Latijnse naam is ulcus. De naam maagzweer is, biologisch gezien, niet altijd correct.

46 redenen om meer water te drinken


Deze papillen heten de omwalde papillen, met de latijnse naam papillae vallatae. De papillen liggen in de vorm van een V met de punt in de richting van onze keel. Op de punt van de tong hebben de papillen de vorm van een paddestoel. Deze papillen heten in het Latijn papilae fungiformen. 5.3 de boven- en onderkaak de boven- en onderkaak dragen het gebit. De bovenkaak is een benige richel, die aansluit bij het gehemelte in de mondholte. Het kaakgewricht zit vlak voor het oor en kan bewegen. De boog van de onderkaak zit precies onder die van de bovenkaak, zodat de tanden precies op elkaar aansluiten. Als de tanden op elkaar aansluiten noemen wij dat met een Latijnse naam occlusie.

Angels - de leukste dames en heren op zoek naar jou

Als je je mond wijd open doet kan je dit duidelijk zien. De overgang tussen de mond- en keelholte bestaat behalve het harde gehemelte helemaal uit spieren. De binnenkant van de mondholte is bekleed met slijmvlies. In de mondholte zit verder ook de boven- en onderkaak, waarin dan het gebit en de tong zitten. 5.2 de tong de tong is een orgaan dat veel spieren heeft, het is een gespierd orgaan. De tong zit met spieren vast aan het tongbeen en aan andere delen van de schedel. Doordat de tong vrij eindigt aan de voorkant en alle kanten op kan, is de tong het meest beweeglijke orgaan van ons lichaam.

Doordat de tong zo makkelijk kan bewegen heeft hij een belangrijke functie bij het slikken, praten en kauwen. Let maar eens op als je de letter l uitspreekt. Als je geen tong had kon je die letter niet zeggen. Dit geldt ook voor veel andere letters, behalve voor de klinkers daar heb je je tong niet zo veel bij nodig. De hele tong is bedekt met papillen. Achterin zijn deze papillen wat groter en kan je ze zonder microscoop of vergrootglas zien.


Bloedgroep o positive diet


Onder door zitten de spieren van de mondbodem. Aan de voorkant van de mondholte zitten de lippen. Aan de achterkant gaat de mondholte over in de keelholte. 5.1 Het gehemelte de latijnse naam voor het gehemelte is palatum. Het gehemelte bestaat uit een benig gedeelte (harde gehemelte) en een gespierd gedeelte (zachte gehemelte).

Deze twee delen hebben aan de achterrand precies in het midden een gespierd aanhangsel. Dit heet de huig, de latijnse naam voor de huig is uvula. Vanuit de achterrand van het zachte gehemelte loopt aan allebei de kanten een plooi langs de zijkant omlaag naar de mondbodem. Deze plooien vormen de grens tussen de mondholte en de keelholte, deze heten de pharynxbogen. Vlak voor de pharynxbogen liggen nog een paar plooien, de gehemeltebogen. Tussen deze bogen ligt een nis. In deze nis liggen de keelamandelen.

30 simpele manieren om hoge

Je kan het koffie spijsverteringskanaal verdelen in? Dunne darm (intestinium tenue die weer onderverdeeld wordt in? Dikke darm (colon) die ook onder te zuiveringszout verdelen valt in? Dwars deel (colon transversum)? Afdalend deel (colon descendens)? Kronkelend deel (colon sigmoïdeum)? Endeldarm (rectum het hele kanaal is ongeveer acht meter lang, dat komt vooral door de dunne darm. De mondholte (cavum oris de mondholte is het begin van het spijsverteringskanaal. Aan de zijkanten van de mondholte zitten de wangen en aan de bovenkant zit het gehemelte.

Adding and formatting video from your computer and from

Anita s potjes en pannen: Shoarma kruiden zelf maken

Dit moet wel gebeuren met koolhydraten, eiwitten en vetten. Mineralen en vitaminen heeft een mens niet zo veel nodig, als je bijvoorbeeld een teveel aan vitaminen C hebt plas je het teveel gewoon weer uit. Deze vitaminen en mineralen heten sporenelementen. De verdeling van het spijsverteringskanaal. Het spijsverteringsorgaan bestaat eigenlijk uit een én lang kanaal dat van de mond tot de anus loopt. In dit kanaal, die uit verschillende delen bestaat die allemaal een eigen taak hebben, worden de voedingsstoffen verwerkt en vloeibaar gemaakt zodat ze kunnen worden opgenomen in het lichaam. De bruikbare stoffen worden in het bloed opgenomen en zo door het lichaam verspreid. De onbruikbare stoffen moeten uit het lichaam, maagwand zij gaan het lichaam uit in de vorm van faeces (ontlasting).

De bruikbare stoffen worden opgenomen in het bloed en in andere delen van ons lichaam. Maar de onbruikbare stoffen moeten uit ons lichaam verwijderd worden. Die stoffen gaan ons lichaam uit als ontlasting (faeces). Er zijn drie voedingsstoffen namelijk de koolhydraten, eiwitten en de vetten. Daarna zijn er ook nog heel veel andere stoffen die wij niet kunnen missen in ons lichaam. Deze stoffen moeten in ons voedsel zitten. Deze stoffen zijn vitaminen, mineralen runner en water. Deze stoffen geven ons geen energie, dat doen de koolhydraten, eiwitten en vetten wel. De vitaminen, mineralen en water hoeven meestal niet verteerd te worden voordat zij kunnen worden opgenomen in ons lichaam.

Begroeting en algemene omschrijving: Aangeboren en niet- aangeboren

Voorwoord, een tijdje geleden had krachttraining mijn moeder al eens voorgesteld om mijn werkstuk over de spijsvertering te houden. Toen zag ik dat nog niet echt zitten. Maar nu lijkt het me echt een leuk en interessant onderwerp. Ik heb al in de boeken gekeken en ik weet zo goed als zeker dat ik er wel iets moois van kan maken. Wat is de spijsvertering, de spijsvertering is het veranderen van het voedsel dat we eten in oplosbare stoffen. Het spijsverteringskanaal bestaat in principe uit een lang kanaal dat van de mond tot de anus loopt. Ieder deel van het spijsverteringskanaal heeft zijn eigen taak.

Maag latijnse naam
Rated 4/5 based on 883 reviews